miércoles, 8 de abril de 2015

L'Esclerosi Múltiple

Què és l’esclerosi múltiple?
L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica que afecta el sistema nerviós central. Les fibres nervioses estan envoltades i protegides per la mielina, una substància composta per proteïnes i greixos, que facilita la transmissió dels impulsos nerviosos.
L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmunitària. El sistema immunitari, que normalment ens protegeix de les malalties, reacciona contra la mielina del sistema nerviós central. Si la mielina és destruïda o malmesa, la comunicació neuronal es retarda o s'interromp i apareixen els símptomes, que són amplis i variats i que afecten de manera diferent a cada persona. Entre els més comuns hi ha la fatiga, la debilitat, trastorns visuals i problemes d'equilibri, entre d’altres.
L’esclerosi múltiple és la segona causa de discapacitat neurològica en persones d’entre 20 i 40 anys i afecta més a les dones que els homes. Un 70% de les persones amb EM són dones, i el 30%, són homes. Es calcula que a l’Estat espanyol, hi ha 46.000 persones que pateixen esclerosi múltiple, 7.000 a Catalunya.
Es desconeix què origina l’esclerosi múltiple però els investigadors creuen que la causa podria estar relacionada amb la interacció de diferents factors genètics i ambientals. Sí se sap que l’esclerosi múltiple no és contagiosa, ni hereditària ni mortal. La seva evolució és diferent en cada persona i hi ha diferents tipus d’esclerosi múltiple.
Más información en http://www.fem.es
Qué es la esclerosis múltiple?
La esclerosis múltiple es una enfermedad neurológica crónica que afecta el sistema nervioso central. Las fibras nerviosas están rodeadas y protegidas por la mielina, una sustancia compuesta por proteínas y grasas, que facilita la transmisión de los impulsos nerviosos.
La esclerosis múltiple es una enfermedad *autoimmunitària. El sistema inmunitario, que normalmente nos protege de las enfermedades, reacciona contra la mielina del sistema nervioso central. Si la mielina es destruida o malograda, la comunicación neuronal se retrasa o se interrumpe y aparecen los síntomas, que son amplios y variados y que afectan de manera diferente a cada persona. Entre los más comunes hay la fatiga, la debilidad, trastornos visuales y problemas de equilibrio, entre otros.
La esclerosis múltiple es la segunda causa de discapacidad neurológica en personas de entre 20 y 40 años y afecta más a las mujeres que los hombres. Un 70% de las personas con EM son mujeres, y el 30%, son hombres. Se calcula que en el Estado español, hay 46.000 personas que sufren esclerosis múltiple, 7.000 en Cataluña.
Se desconoce qué origina la esclerosis múltiple pero los investigadores creen que la causa podría estar relacionada con la interacción de diferentes factores genéticos y ambientales. Sí se sabe que la esclerosis múltiple no es contagiosa, ni hereditaria ni mortal. Su evolución es diferente en cada persona y hay diferentes tipos de esclerosis múltiple.
Mes infeormació a http://www.fem.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario